Hrvatski radio

Radio Zadar

Raskrižje kod Vruljice otvoreno !

22.12.2017.

10:47

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jutros je u promet pušteno obnovljeno raskrižje Ulica Josipa Jurja Strossmayera i Ivana Mažuranića kod Vruljice, tim povodom obišao ga je gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima. Ovom prigodom najavljeno je i kako će radovi na spajanju Benkovićeve s Putom Nina biti gotovi do 30. lipnja 2018.

Uz isprike građanima zbog gužvi uzrokovanih radovima s kojima se krenuo početkom listopada  gradonačelnik Dukić je istaknuo kako je obnova prometnog raskrižja uz ostalo i doprinos uspješnijoj turističkoj sezoni, a pročelnik Darko Kasap precizira u što je utrošeno 3 milijuna kuna koliko su stajali radovi: Uz pomoć  MUPA koji je sufinancirao sa 70 posto radove ovo je već treće raskrižje obnovljeno na ovaj način a dobili smo novo semaforizirano raskrižje sa dva lijeva skretača, novi standard za invalide, novi senzori za sve smjerove i pješake i vozila, ovisno o kolčiini prometa.  Nije nam išlo na ruku baš vrijeme ni druge okolnosti ali smo uspjeli dovršiti prije Božića. Ovim ćemo smanjiti prometne gužve na području grada Zadra, ustvrdio je Kasap. 

Rekonstrukcijom  raskrižja potvrđena je dobra suradnja MUP-a s gradom Zadrom , potvrdio je i Božidar Budiša iz zadarske PU. Podsjetio je kako je MUP sufinancirao i obnovu rotora kod Čistoće te onoga na Putu Murvice, a rezultat je gotovo sto posto poboljšana sigurnost sudionika u prometu, tvrdi Budiša: Samo kod Čistoće na tom križanju u zadnjih godinu dana nema ni jedne nesreće a imali smo svaki mjesec nekoliko i to sa teškim posljedicama.

S jutrošnjeg zbivanja i informacija kako će strpljenja zbog radova  na spajanju Benkovićeve s Putom Nina i Putom Bokanjca  trebati još 6 mjeseci jer je predviđeni rok za završetak radova u tom dijelu grada 30. Lipnja iduće godine.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.