Hrvatski radio

Radio Zadar

Raspisan natječaj za potpore za očuvanje radnih mjesta na otocima

16.11.2020.

08:25

Autor: rzd

Foto/Toni Pajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto: - / -

Raspisan je natječaj za očuvanje radnih mjesta na otocima. Podnositelji zahtjeva za ostvarivanje prava na potporu male vrijednosti su otočni poslodavci fizičke osobe–obrtnici i pravne osobe koji neovisno o svom sjedištu, svoju registriranu djelatnost obavljaju na otocima. Rok je do 24. studenoga

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja s provođenjem mjere dodjele potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima u skladu s Javnim pozivom za dodjelu potpora male vrijednosti u 2020. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta koji se objavljuje na službenim stranicama Ministarstva https://razvoj.gov.hr/

Dodjeljivanje ove potpore uređeno je odredbom članka 37. Zakona o otocima (Narodne novine, br. 116/18 i 73/20) i Uredbom o uvjetima, kriterijima, visini i načinu ostvarivanja prava dodjele državne potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta (Narodne novine,  br. 77/06 i 66/07).  

Podnositelji zahtjeva za ostvarivanje prava na potporu male vrijednosti su otočni poslodavci (fizičke osobe–obrtnici i pravne osobe) koji neovisno o svom sjedištu, svoju registriranu djelatnost obavljaju na otocima.
 
Potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima dodjeljuju se, u svrhu poticanja konkurentnosti i rasta poduzetništva na otocima i mjeru očuvanja radnih mjesta, za djelatnosti koje su od važnosti za gospodarski razvoj otoka.

Javni poziv otvoren je do 24. studenoga 2020. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.