Hrvatski radio

Radio Zadar

Raspravljali cijelu noć,završili jutros oko 7, Meštrović napustio vijećnicu

16.09.2021.

07:29

Autor: Filip Buzov

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Zadarski gradski vijećnici ponovno su pomaknuli granice kada je u pitanju trajanje sjednice, iako je ova počela jučer u novom popodnevnom terminu, i Dnevni red s manjim brojem točaka trebao je garantirati "bržu" realizaciju.

No sjednica je na kraju završila prije nekih sat i pol vremena, malo prije 7 sati ujutro.
Noć je u protekla u dugim raspravama oko izbora članova Odbora i oko prošlogodišnjih izvješća o radu i poslovanju desetak gradskih tvrtki; Vodovoda, Čistoće, Nasada, Tržnice Zadar i ostalih.

Svega je tu bilo, od poznatih prigovora zbog nedostatka parkinga na Poluotoku, neugodnih mirisa na Smiljevcu, do raznih optužbi, ali i prijedloga vijećnika direktorima ovih tvrtki, poput primjerice uvođenja Zelenog katastra što je predloženo direktoru Nasada.


Dodajmo i kako jutro u zgradi Gradske uprave ipak nisu dočekali svi vijećnici. Neki su je napustili  ranije, poput Enia Meštrovića koji je izrazio nezadovoljstvo ovakvim načinom rasprave, uz poruku kako njega i njegove vijećnike sutra očekuju poslovne obveze. Inače, posljednji je svoje izvješće branio direktor ŠRC-a Višnjik Denis Karlović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.