Hrvatski radio

Radio Zadar

Raste proračun:HDZ vidi nove prilike,SDP nastavak dosadašnje politike grada

06.09.2018.

17:07

Autor: Božidar Kolega

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Zadarski gradski vijećnici raspravljali su o rebalansu ovogodišnjeg proračuna koji je povećan za 15 milijuna kuna, te sada iznosi iznosi 446 milijuna kuna. Razlog povećanja je rast prihoda poslovanja najvećim dijelom zbog većih prihoda od poreza na promet nekretnina. Povećani su i rashodi.

I dok su HDZ ovci zadovoljni gdje se troši, oporbeni SDP nije.

Ono što bi istaknuli kao vrijednost u ovom proračunu je rješavanje pitanja kreditnog zaduženja grada za SC Višnjik, sada smo od toga oslobođeni, i zahvaljujući tome otvaraju nam se nove prilike - istaknula je u svom obraćanju vijećnica HDZ-a Elvira Sterle.

Ovo je sportski rebalans, to smo vidjeli iz programa , ta sredstva idu prema košarkaškom klubu Zadar i nogometnom klubu Zadar..nažalost, ja bih volio da to ubuduće bude kao što je vijećnica Sterle rekla , da ta sredstva koja se oslobađaju od Višnjika, da idu za nova radna mjesta, no to nije slučaj, radna mjesta otvaramo samo u gradskoj Upravi i trgovačkim poduzećima u vlasništvu grada - kazao je SDP-ov vijećik Antun Novoselović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.