Hrvatski radio

Radio Zadar

Rat dronova u Poličniku

26.09.2016.

13:43

Autor: Petra Mustać Pezo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U poslovnoj zoni Grabi Poličnik u jednom od skladišnih prostora poslovne zone sniman je serijal „Rat dronova“. Najbolji piloti koji upravljaju dronovima znaju da gotovo sve može letjeti. U ovom slučaju pokazalo se da WC daska ima izvrsne letačke performanse.

Najbolji piloti koji upravljaju dronovima znaju da gotovo sve može letjeti. U ovom slučaju pokazalo se da WC daska ima izvrsne letačke performanse.

Ovaj dron leti jako dobro. Zapravo, leti bolje nego što sam očekivao. Čak bolje od mnogih koje sam kupio. - kaže natjecatelj Ricky Martinez.

Sedam ekipa natječe se u zadacima, neki su već odrađeni, a ovo su ekskluzivni kadrovi.

To je natjecanje na kojem smo okupili najbolje pilote iz cijelog svijeta. - objašnjava izvršni producent Steve Schleinitz.

Koji sate i sate provode u sastavljanju, svaki od ovih dronova je unikat. Žele pokazati da zlogasne bespilotne letjelice ne služe samo za ratne svrhe. Mogu biti i izvor zabave.

Sastavljanje je lako, ali softverska rješenja su mnogo teža. To može biti konfuzno. - govori natjecatelj Sean Krell.

Da ne bude konfuzije, brine se hrvatsko-američka produkcija. Projekt je vrijedan gotovo milijun dolara.

Četvrta epizoda je završena, planiramo još devet, a sniamt ćemo do 15. 10. - najavljuje producent Orsat Zovko.

Lijepo vrijeme i idealan krajolik bili su mamac kojem ekipa nije mogla odoljeti.

Lokacija je fantastična pa nam je sve puno lakše odraditi. Oduševljen sam koliko je lijepo. - kaže redatelj Jon Perkins.

A nakon nove godine gledatelji u osamdeset zemalja moći će vidjeti koliko je atraktivno zadarsko zaleđe, iz perspektive drona.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.