Hrvatski radio

Radio Zadar

Ravnateljica Doma u Zemuniku: Zaražena djelatnica vratila se negativna

05.10.2020.

10:54

Autor: Filip Buzov

Zeljko Mrsic/PIXSELL ( ilustracija)

Zeljko Mrsic/PIXSELL ( ilustracija)

Foto: - / -

Koronavirus ušao je u Dom za odrasle u Zemuniku u zadarskom zaleđu. Zaraza je otkrivena ove subote, pozitivna je bila djelatnica doma, a naknadnim testiranjima otrkivena su još tri slučaja i to kod korisnika doma.

 Kako nam potvrdila ravnateljica Nataša Petrušić oboljeli korisnici s blagim simptomima prebačeni su na COVID odjel zadarske Opće bolnice, a dio djelatnika završio je u samoizolociji. Sve se radi po protokolu i u suradnji s epidemiolozima - napominje ravnateljica koja je pojasnila kako je došlo do situacije da imaju slučaj zaražene djelatnice s obzirom na redovita testiranja : Ona je imala negativan test, normalno da mi pri ulasku u dom mjerimo temperaturu ,ona temperaturu nije imala...mi poduzimamo sve nužno što je potrebno prema preoprukama HZJZ-a, to se tek kasnije pokazalo...ove tri korisnice doma odmah su u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu prepraćene na COVID odjel Opće bolnice u Zadru, imaju blage simptome i stabilnog su zdravstvenog stanja...  

 

Dom za odrasle u Zemuniku brine o 146 štićenika, a nakon otkrića zaraze do sada je napravljeno više od 90 testiranja na COVID - 19 te je uvedena zabrana posjete.

ravnateljica Nataša Petrušić :

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.