Hrvatski radio

Radio Zadar

Ravnateljstvo policije naredilo uklanjanje šatora u Srbu

12.07.2016.

13:27

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Autohtona - Hrvatska stranka prava uputila je danas priopćenje u kojem su izvijestili medije da im je Ravnateljstvo MUP-a u Zagrebu dalo rok da do 15 sati uklone šator u Srbu. Otvoreno pismo nadležnim institucijama uputili su i mještani Srba.

U priopćenju ističu kako je Autohtona - Hrvatska stranka prava u svojoj prijavi javnog okupljanja prijavila postavljanje šatora i tako poštivala zakon o javnom okupljanju. Također navode kako neće ukloniti šator te upozoravaju Ravnateljstvo MUP - a da šator ne pokušavaju silom ukloniti te da samo žele u miru do 01. kolovoza održati svoja predavanja o Domovinskom ratu u Hrvatskoj u Srbu. 

 

A iz Srpskog narodnog vijeća medijima su prosljedili otvoreno pismo mještana Srba povodom postavljanja šatora kraj Spomenika ustanku u Srbu. U pismu se navodi kako Autohtona - Hrvatska stranka prava namjerno želi uzurpirati spomeničko mjesto i onemogućiti obilježavanje jubilarne 75. godišnjice ustanka naroda Hrvatske. Kraj obnovljenog Spomenika ustanku naroda Hrvatske ne smije biti mjesta mržnji i nasilju. Mi, Srbi iz Hrvatske i hrvatski antifašisti, na tom mjestu odajemo počast palima za život i slobodu. Nakon godina i godina  govora mržnje tražimo svoj mir i pozivamo sve institucije i istaknute članove našeg društva da nas zaštite i podrže u sjećanju na otpor upravo profašističkom i pronacističkom ustaškom režimu. - stoji u otvorenom pismu mještana Srba. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.