Hrvatski radio

Radio Zadar

Ražanački vijećnik Nenad Kožul (HDZ) "Želim da istina izađe na vidjelo"

20.07.2016.

11:50

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Želim da istina izađe na vidjelo poručio je ražanački vijećnik HDZ-a Nenad Kožul, koji je sinoć napadnut na sjednici općinskog vijeća jer je bio suzdržan pri glasovanju o aneksu ugovora kojim bi se nakon skoro godinu dana omogućilo otvaranje dječjeg vrtića. Kožula smo dobili u policijskoj postaji.

 U tijeku je policijska istraga o tim nemilim dođajajima. Događanja na sjednici opisana su u današnjem izdanju Zadarskog lista.

Tri su osobe privedene zbog fizičkog napada na sjednici općinskog vijeća Ražanca. Napad se dogodio nakon što su šestrorica HDZ-ovih vijećnika uz dvoje bivših članova HSP-a Ante Starčevića ostali suzdržani pri glasovanju o otvaranju dječjeg vrtića. Uz verbalni napad, započeo je fizički obračun.  Predsjednik ražanačkog Općinskog vijeća Vladimir Kovačević, izjavio je da je to trebao biti svečani čin, a pretvorio se u pravu dramu jer neočekivano, vijećnici HDZ-a su ostali suzdržani pri glasovanju što bi opet odgodilo otvaranje vrtića. 

HDZ-ovci tvrde kako je na sjednici napravljena atmosfera linča, a sve kako bi predsjednik Vijeća i načelnik zadržali fotelje. 

Kovačević objašnjava da je sjednica se održavala u prostorima knjižnice zbog velikog zanimanja mještana

 

Vijećnik i predsjednik općinskog odbora HDZ-a Nenad Kožul koji je bio jedan od napadnutih tvrdi pak da je sve bilo namješteno. Također ističe da se nije glasovalo o vrtiću već o dnevnom redu na koji nije uvrštena točka o novoj općinskoj većini koju je nedavno oformio HDZ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.