Hrvatski radio

Radio Zadar

Razigrana obitelj dobroga dupina

26.04.2018.

09:05

Autor:

izvor: Institut Plavi svijet

izvor: Institut Plavi svijet

Foto: - / -

Istraživački tim Instituta Plavi svijet protekla je dva dana proveo istražujući dobre dupine (Tursiops truncatus) u sjevernoj Dalmaciji. Istraživanja se provode u višegodišnjoj suradnji s javnim ustanovama „Nacionalni park Kornati“ i „Park prirode Telašćica“.

Tijekom dva dana terenskog rada, zabilježili su pet opažanja dobrih dupina – na krajnjem jugu Kornatskog akvatorija i uz zapadnu obalu Dugog otoka, unutar područja Parka prirode Telaščica, objavljeno je na mrežnim stranicama Instituta.

Prikupljeni podatci pridonijet će utvrđivanju prostorne rasprostranjenosti i sastava pojedinih zajednica dobrih dupina na ovom području te stjecanju novih saznanja o njihovoj međusobnoj povezanosti i interakcijama. Osim impresivne ljepote krajolika, divili smo se i bogatoj bioraznolikosti područja pa smo uz veliki broj dupina, fotoaparatom  zabilježili i mnoge druge zanimljive morske organizme, stoji na stranicama. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.