Hrvatski radio

Radio Zadar

Razlog pogibije jaki bočni udar vjetra, prevrtanje i proboj ograde te pad u provaliju od 7 metara

14.01.2022.

09:08

Autor: tp

Nesreća kod Prizne

Nesreća kod Prizne

Foto: PU ličko senjska / -

Očevid na mjestu stradanja vozača iz BiH koji je poginuo u prometnoj nesreću u ponedjeljak kod skretanja za Priznu nakon što je unatoč zabrani nastavio voziti kamion završen je jučer, priopćila je ličko senjska policija.

U ponedjeljak, 10. siječnja u 19,50 sati na dionici državne ceste broj 8 kod skretanja za Priznu za vrijeme zabrane prometovanja za sve kategorije vozila zbog orkanskog udara vjetra, došlo je do prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom. Do prometne nesreće je došlo kada je 36-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao skupom vozila nacionalnih oznaka Bosne i Hercegovine, iz smjera Karlobaga u smjeru Senja, za vrijeme zabrane prometa za sve kategorije vozila (zabrana izvanrednom obaviješću donesena 9. siječnja 2022. godine u 22,00 sata).

Uslijed jakog bočnog udara vjetra izgubio nadzor nad vozilom, nakon čega se skup vozila prevrnuo na lijevi bok, probio zaštitnu ogradu i sletio ulijevo van kolnika u provaliju dubine 7 metara. Od zadobivenih ozljeda vozač je smrtno stradao na mjestu događaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.