Hrvatski radio

Radio Zadar

Ražov i Sitnica nagrađeni za promicanje vinarstva i vinogradarstva

28.09.2016.

11:51

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Među nagrađenima na ovogodišnjoj Sabatini čiji program je danas najavljen u zadarskoj školi Stanka Ožanića dva su imena s područja Zadarske županije. Nagrađen je biogradski maslinar Mile Ražov, a ovogodišnje Zlatno pero pripalo je fotografu Zadarskog lista Arifu Sitnici.

Za istraživanje i promicanje novih trendova u vinarstvu i vinogradarstvu nagrađen je biogradski maslinar Mile Ražov, a ovogodišnje Zlatno pero Sabatine za afirmaciju vinogradasrtva i vinarstva kroz javne medije pripalo je fotografu Zadarskog lista Arifu Sitnici.

Sabatina 2016. spremna je za novi iskorak, najavio je Lordan Ljubenkov, predsjednik Zadružnog saveza Dalmacije: 

Prvi put se održava na teritoriju dvije države – Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U Splitu će se 10. i 11. listopada 2016. održati Gospodarski forum o vinogradarstvu i vinarstu, Vinski forum – promocija i degustacija vina Sabatine uz susret vinara, ugostitelja hotelijera i trgovaca, te multimedijalna prezentacija: „Sudbina splitskog vinogradarstva“ uz predstavljanje knjige „Splitske povijesne iskrice“, a sve to uz prisustvo stalnih medijskih partnera Sabatine. U razdoblju 10. – 19. listopada 2016. izvršit će se ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića pristiglih na Sabatinu.

BOSNA I HERCEGOVINA - Trodnevni program Sabatine, koji uključuje sajam vinogradarstva i vinarstva, stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda, održat će se od 3. - 6. studenog 2016. u Neumu, Grand hotel Neum. Organizirani studijski obilazak vinogradarsko-vinarskih destinacija uz praktično vinogradarstvo i povijesno-turističkih znamenitosti obuhvatit će Međugorje, Mostar i Čitluk.

Na sajmu vinogradarstva i vinarstva, te burzi, izložbama i degustacijama vina svoje proizvode predstavlja 300-ak izlagača – vinarskih zadruga, OPG-a, obrta i tvrtki iz Hrvatske i inozemstva.

Uzorci vina i jakih alkoholnih pića dostavljaju se do 30. rujna 2016. (petak), s iznimkom mladih vina koja se mogu dostaviti do14. listopada 2016. (petak).   ZADAR dana 30. rujna 2016.

OSOBNO u vremenu od 9,00 – 14,00 sati na adresu: 
Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar, Dr. Franje Tuđmana 24/h.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.