Hrvatski radio

Radio Zadar

"Reagirali smo na svaku dojavu o noćnim divljanjima po zadarskim ulicama"

05.05.2020.

10:53

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: SJM / HRT Zadar

foto: SJM / HRT Zadar

Foto: - / -

Jesu li puste zadarske ulice od početka pandemije koronavirusa noću postale trkalište i je li sinoćnja tragedija bila posljedica takve obijesne zabave - bilo je pitanje novinara na koje je odgovorio Dražen Malčić, načelnik prometne policije PU zadarske.

U zadarskoj javnosti danas se naime govori kako su noćne utrke gradskim ulicama proteklih tjedana bile redovita pojava . Malčić je ustvrdio kako je u sinoćnjoj nesreći sudjelovalo samo jedno vozilo , registrirano je na jednu tvrtku, a kojom je brzinom vozač vozio utvrdit će sudski vještaci, kazao je. Samo jedno vozilo je bilo sinoć. Što se tiče dojava o učestalim divljanjima poduzeli smo niz represivnih i preventivnih mjera to jest sve do jednog prekršitelja kojeg smo utvrdili smo sankcionirali. One koje su bile anonimne dojave bez određenih podataka smo upozorili, odlazili na kućnu adresu vlasniicma vozila i sve ih upozorili.

 Nakon njega čut ćemo i Božidara Budišu, voditelja službe policije PU zadarske : U protekla dva tjedna imamo oko 800 prekršitelja u prometu a oko 60-70 % tog broja odnosi se na tzv 4 ubojice u prometu - brzina, alkohol, pojas, mobitel a tome svakako pridružujemo prekršaje upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i prekršaji upravljanja neregistriranim vozilima. To su neki prelršaji koji generiraju najveći broj prometnih nesreća , posebice onih s najtežim posljedicama - kazao je Budiša na konferenciji za novinare PU zadarske. 

Prilikom sinoćnje prometne nesreće u zadarskoj gradskoj luci 2 osobe u dobi od 20 i 17 godina smrtno su stradale, dok su 22-godišnjak i 17-godišnjak preveženi u OB Zadar. Mladićevo stanje je teško no stabilno, kazao nam je zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice Edi Karuc, dok je 22-ogodišnjak nakon obrade pušten na kućnu njegu. Ove podaci potvrđeni su na konferenciji za novinare zadarske Policijske uprave gdje je rečeno i kako su svjedoci potvrdili da je osobno vozilo marke Audi zadarskih registarskih oznaka sinoć na Liburnskoj obali sletjelo s kolnika uslijed velike brzine.  Stradali vozač imao je prije mjesec i pol dana prometnu na Bulevaru, no nesreća je završila samo s materijalnom štetom, kazao je također Malčić.

 

 

 

Malčić i Budiša na konferenciji za medije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.