Hrvatski radio

Radio Zadar

Redovi pred zadarskim HNK-a

17.12.2015.

11:04

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski darivatelji krvi još su jedanput pokazali veliko srce i humanost. Jutros su naime ispred zadarskog HNK-a, gdje se priređuje tradicionalna "Božićna akcija", zabilježeni redovi. Organizatori iz Udruge darivatelja "Kalelarga" i više nego zadovoljni.

Evo izjava, predsjednika Udruge Venci Jurina, te obitelji Vlakić koji čine otac i dva sina. Dodajmo i kako se akcija odvija u veseloj atmosferi uz živu muziku:

Danas je 22 godine aktive Kalelarga, u početku je osnovana kao matica u ratu 1993. godine. Do sada smo dali preko pet tisuća 250 litara krvi. Ovo je ponos ne samo Zadra nego cijele Hrvatske - poručio je predsjednik Udruge "Kalelarga" Venci Jurin.

Tako smo odgojeni da uvijek treba pomoći jedan drugome, a to možemo darivanjem krvi. Ja dajem krv od 1973, godine, a evo sada su tu pokraj mene i moja dva sina..... Počeo sam prije nekoliko godina dug je još put da dostignem tatu. - kažu nam iz obitelji Vlakić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.