Hrvatski radio

Radio Zadar

Rekord: u jednom danu prijeđeno 1 203 276 km

06.05.2019.

06:54

Autor: HRT Radio zadar

foto: Wings for Life World Run

foto: Wings for Life World Run

Foto: - / -

Ines Jozić (48,7 km), Robert Radojković (56,19 km), Marijana Blažanović (13,7 km) i Aljoša Ažman (23,41 km) pobjednici su ovogodišnje Wings for Life World Run zadarske utrke - izvijestili su organizatori.

Wings for Life World Run globalna utrka još je jednom pokazala da zajedništvo čini čuda. Svi koji su trčali za one koji ne mogu, korak po korak stvaraju novi svijet u nadi za pronalaskom lijeka.

Na nedjeljnoj utrci 5. svibnja 2019. sudjelovali su pripadnici čak 186 nacionalnosti na 323 lokacije u 72 zemlje, a ukupno je prijeđeno 1 203 276 kilometara! Ovogodišnji globalni pobjednik, Ivan Motorin dolazi iz Rusije, a trčao je u Turskoj te od presretačkog vozila bježao puna 64 kilometra, izvijestili su organizatori . Nikolina Šustić 2015. godine rasplesala je cijeli svijet i nakon 48 kilometara vratila se na start kao pobjednica drugog izdanja hrvatske utrke. Nikolina je ove godine trčala u Njemačkoj i potvrdila dominaciju s pretrčanih 52,07 kilometara što joj je donijelo prvo mjesto u Njemačkoj i stavilo ju na treću poziciju svjetske ljestvice. Globalna pobjednica u ženskoj kategoriji Nina Zarina pretrčala je u švicarskom Zugu 53,52 kilometra.

Utrka u Zadru još je jednom pokazala da su ljubav i zajedništvo najbolja motivacija za učiniti nekoliko koraka preko svojih granica. Sa starta na zadarskoj Liburnskoj obali za one koji ne mogu potrčalo je rekordnih 9000 trkača. U kategoriji natjecatelja u invalidskim kolicima pobjede su odnijeli Marijana Blažanović (13,7 km) i Aljoša Ažman (23,41 km).

Od pokretne ciljne linije najdulje je bježao Robert Radojković, pobjednik 2017. koji je ove svibanjske nedjelje završio utrku s pretrčanih 56,19 kilometara i tako upisao svoju drugu Wings for Life World Run pobjedu.

Šesta pobjednica hrvatske utrke je Ines Jozić s pretrčanih 48,70 kilometara koja je utrku završila s osmijehom na licu i istaknula da se dobro zabavila.Ovogodišnjoj utrci pridružio se i dvostruki globalni pobjednik Aron Andreson koji je za zadarsku utrku imao ulogu reportera. Prešao je više od 30 kilometara intervjuirajući trkače i slušajući priče mnogih koji trče za one koji ne mogu.

Sav iznos startnina i donacija prikupljenih u okviru ove utrke bit će utrošen na projekte koje financira zaklada Wings for Life, a radi se istraživanjima leđne moždine čiji su dosadašnji rezultati pokazali da imaju najveće izglede pronalaska lijeka.

Sedmo izdanje utrke Wings for Life World Run održat će se u nedjelju, 3. svibnja 2020. godine. Na stranici www.wingsforlifeworldrun.com pronaći ćeš informacije o prijavama za sljedeću utrku, globalnu ljestvicu za 2019. i najistaknutije trenutke utrke, a moći ćeš i naknadno pogledati prijenos 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.