Hrvatski radio

Radio Zadar

Rekordan broj zborova na 10. međunarodnom natjecanju u Zadru

29.02.2016.

12:15

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svibanj će u Zadru zasigurno proći u znaku zborskog pjevanja! Od 19. do 22. toga mjeseca održat će se jubilarno, 10. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova. Bienalna manifestacija ove se godine može pohvaliti rekordnim brojem prijavljenih zborova!

Od 23 prijavljena, selekciju programskog povjerenstva prošlo je sveukupno 20 zborova koji dolaze iz Švedske, Latvije, Estonije, Poljske, Slovenije i Hrvatske.

Zborovi će se natjecati za Zlatni, Srebrni i Brončani križić opatice Čike u kategorijama mješovitih, muških i ženskih zborova. Najbolji će se pak nadmetati i za Veliku nagradu Grada Zadra u iznosu od 20.000,00 kuna.  A osim što će se natjecati, svi zborovi će svojim pjevanjem oživjeti zadarske trgove i ulice.

Ovogodišnje Natjecanje svojim će nastupom u Crkvi sv. Donata 5. svibnja na koncertu s početkom u 20 sati najaviti zadarski zborovi HPGD Zoranić, Mješoviti pjevački zbor Condura Croatica i Akademski pjevački zbor Sveučilista u Zadru.

Sama  manifestacija započet će 19. svibnja u Katedrali u 21 sat, nastupom vokalnog ansambla Antiphonus koji će pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija pjevati djela hrvatskih skladatelja Ivana Lukačića,  Vinka Jelića i Marka Ruždjaka te talijanskog majstora Claudija Monteverdija. Uz pjevače ansambla koji svojim nastupima u ciklusima Triade / Trinitas oduševljavaju i publiku i kritiku, nastupit će i manji instrumentalni sastav.

Natjecateljski dio događanja održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

19 h

Nadin 2022

Kušanje vina