Hrvatski radio

Radio Zadar

Riba na blagdanskoj trpezi

23.12.2016.

18:34

Autor: Žana Ljuština

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I za Badnjak, koji nam je pred vratima, tradicionalno se na stolu mora naći i riba. Provjerili smo kakva je ponuda i cijene na zadarskoj ribarnici .

Na ribarnici gužva, ali i novina za ovaj Badnjak. Srdela je svježa, ulov je nekoliko dana oko Božića dopušten. 20 kuna za kilogram.

Slabo kupuju, nemaju novaca. - žali se Tito, prodavač na ribarnici.

Ne vrijedi to za sve. Ovaj zubatac težak je 5 kilograma i stoji 900 kuna. Ni Leon ne vjeruje svojim očima da vidi ovoliku ribu. Kupca će svakako naći. Baš kao i ovaj od 3 kilograma ulovljen oko Oliba.

160 kuna, znači došao bi oko 500 kuna. - kaže nam Tihomir.

 

Ako vam to zvuči previše..škampi su po 180 kuna kilogram, lignje 120, orade 70... No nekim kupcima su i te cijene previsoke. Može se proći i jeftinije.

Je je skupo je...za manule, preko 20 kuna puno je, ali isto mi daj po kila. To je za danas sutra bakalar - kaže nam jedna Zadranka.

I jeftinija i skuplja, naći će put do kupca. Ipak najprije ona koja po kilogramu stoji 50-ak kuna. Prodavači tvrde, uoči blagdana cijene nisu podizali, a prodajom su zadovoljni. Kupci, koji rijetko ribarnicu napuštaju bez ulova - u vrećici, isto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.