Hrvatski radio

Radio Zadar

Ribarska mreža zaustavila Bišovo, putnici će debelo kasniti

26.07.2019.

19:47

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto. Ivana Ivanović / Pixsell

foto. Ivana Ivanović / Pixsell

Foto: - / -

Jedno vrijeme katamaran pun putnika plutao je pred silbenskom lukom no nakon toga kapetan je odlučio uputiti se natrag u Zadar. Što se dogodilo danas na redovitoj katamaranskoj liniji Zadar - Pula razgovaramo s Igorom Lučićem, voditeljem službe sigurnosti u tvrtki Catamaran line :

Katamaran Bišovo splitske tvrtke Catamaran line d.o.o. je isplovio u 16 sati iz Zadra na svojoj redovitoj liniji Zadar - Silba - Ilovik - Mali Lošinj - Susak - Unije - Pula, no nije uspio pristati na Silbu. Jedno vrijeme je plutao pred lukom, a nakon toga kapetan je odlučio uputiti se natrag u Zadar. Što se dogodilo za Radio Zadar je pojasnio  Igor Lučić, voditelj sigurnosti u tvrtki Catamaran line : Pred ulaskom u valu od Silbe lijevi jet je usisao neku mrežu, koliko ja znam ribarska mreža otkinuta, razbijena. To je blokiralo jet, a u tom naprezanju je jedna cijev koja napaja jet hidrauličnim uljem pukla. To ćemo zamijeniti odmah, ali kako je bilo juga zapovjednik je donio odluku da s jednim motorom neće pristati zbog sigurnosti broda i putnika pa ćemo se sad vratiti u Zadar, sad ćemo nadopunit gorivo i ulje i o ni će se uputiti nazad prema Silbi , Lošinju, Puli - kazao je Lučić.

Nije riječ o kvaru motora nego je to nešto što smo pokupili, viša sila - tvrdi Lučić te jamči kako će svi putnici stići do svojih odredišta. Bit će to nažalost s debelim zakašnjenjem. 

Razg. s Igorom Lučićem

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

17 h

Nadin 2022

Kušanje vina