Hrvatski radio

Radio Zadar

Riješite zagonetke Prvog svjetskog rata!

09.10.2018.

12:07

Autor: Suzana Dražić

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

Bolnica, rov, prostorija za novačenje samo su neka od mjesta kojima se posjetiteljima dočarava doživljaj Prvog svjetskog rata, a razni zvučni i video efekti pružaju jedinstveni doživljaj.Tijekom potrage sudionici moraju rIješiti prepreke uz timski duh i suradnju.

Od danas do 13. listopada Zadrani imaju priliku upoznati Escape room. Riječ je o vrlo popularnoj zabavi posljednjih godina u kojoj sudionici, zatvoreni u nekom prostoru, uz pomoć tragova riješavaju zagonetku i uspijevaju izići iz njega. Escape room u Zadar dovodi Županijska ustanova INOVAcija u povodu obilježavanja stote godišnjice završetka Prvog svjetskog rata i proglašenja 2018. godine „Godinom kulture".

  Bolnica, rov, prostorija za novačenje samo su neka od mjesta kojima se posjetiteljima dočarava doživljaj Prvog svjetskog rata, a razni zvučni i video efekti pružaju jedinstveni doživljaj. 

 Escape room je skup prostorija punih zagonetki i u drugu sobu  se prelazi tek kada se riješi zagonetka u prethodnoj. Trebat će vaša kreativnost, snalažljivost i timski duh da bi se riješila zagonetka te sobe. Traje oko pola sata i unutra ulaze po tri osobe maksimalno.

Voditeljica projekta "NETWORLD-a" Anamarija Mađarić ističe kako je ESCAPE room prvenstveno namjenjen mladima u dobi od 13- 25 godina ali i svima drugima. Među prvima koji su danas ušli u sobu za bijeg bili su maturanti Nadbiskupske klasične gimnazije.

 Profesor povijesti nas je poveo jer upravo sada radimo na temu Prvog svjetskog rata. Vidjet ćemo. Nisam još bio unutra ali radoznao sam, rekao  nam je Mislav Dražić, maturant Klasične gimnazije Ivana Pavla II., a njegova kolegica Sunčica Maršić kaže da iako ju ne planira studirati povijest ju zanima kao i escape room.

  Županijska ustanova INOVAcija, kao jedini predstavnik iz Hrvatske, sudjeluje u ovom projektu u kojeg su uključena čak 33 partnera, a Escape room možete posjetiti do ove subote, svakog dana u vremenu od 10 do 22 sata.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.