Hrvatski radio

Radio Zadar

Ritam kulturizma počeo vatreno

20.04.2016.

20:17

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od večeras Zadar pleše u Ritmu kulturizma. Na Novom kampusu spektakularno je otvorena sedma po redu manifestacija, projekt studenata Odjela za turizam i komunikacijske znanosti zadarskog Sveučilišta.

Večeras su ih došli poduprijeti barmeni Antonio Mačić i Lovre Perković, članovi udruge barmena Beli, koji su sve zadivili svojim vatrenim akrobacijama. Studenti su otvorenje svoga festivala začinili i glazbom, no jedino žalosti činjenica što su se odazvali uglavnom samo studenti Odjela za kulturu i turizam. Njihove kolegice i kolege s drugih odjela mahom su propustili manifestaciju koju su i ove godine odlično pripremili studenti s "kulture i turizma"

Projekt je, inače, počeo prije nekoliko dana oslikavanjem murala i pozornice kod Novog kampusa. I hvala ti za svaki tren djevojčice draga - poznati natpis osvanuo je u novom ruhu. Motive novog zadarskog murala osmislili su studenti, a uigrani dvojac uličnih umjetnika priveo je kraju i posljednje detalje.

Netko je to davnih dana napisao na ovaj zid, oni su htjeli tu neku poveznicu, oni su nam dali ideju, mi smo po toj ideji radili skicu. - kaže jedan od autora murala, Boris Bare. 

Oslikani zid sve će prolaznike podsjećati i na romantičan karakter Donatova grada.

Nismo htjeli biti stereotipni znači klasično crkva svetog donata, morski motivi, nego zapravo htjeli smo prikazat da je zadar grad ljubavi. - objašnjava glasnogovornica projekta Ritam kulturizma Ivana Skrbeta.

Oslikavanje urbanih prostora sve se više cijeni kao umjetnost, a djela ulične umjetnosti upisuju se u karte turističke ponude mnogih gradova.

Sad više se to ne zove grafiti nego street art, znači odmah je ljepše. Danas više to nije kao što je nekad bilo ružno, uglavnom danas veselimo ljude našim slikama. - govori autor murala Miroslav Petković.

Zagrebački dvojac uličnih umjetnika oslikao je i pozornicu na kojoj je vatrenim spektaklom koktel majstora započeo Ritam kulturizma, a u svemu su pomogli i učenici iz škole Vice Vlatkovića.

Uz predavanja, kroz klapsku večer, predstave, košarkašku utakmicu te sajam OPG-ova i dizajnerskih proizvoda, ovogodišnji program Ritma kulturizma zaista će ponuditi pravu fuziju kreativnosti.

PROGRAM 7. RITMA KULTURIZMA: 

Četvrtak, 21. 04.

09:00 – 15:00 Predavanja svih odjela Sveučilišta u Zadru

Multimedijalna dvorana (117) na Novom kampusu

15:30 – 17:30 Case Study Competition

Multimedijalna dvorana (117) na Novom kampusu

19:00 – 21:30 Tradicionalna večer klapa u sv. Donatu

Petak, 22. 04.

09:00 – 15:00 Predavanja svih odjela Sveučilišta u Zadru

Multimedijalna dvorana (117) na Novom kampusu

15:30 – 17:30 Radionica koktela

Novi kampus, Ul. dr. Franje Tuđmana 24i

20:00 Premijera predstave “Romeo i Julija. U školi.”

Kazalište lutaka Zadar

Subota, 23. 04.

09:00 – 15:00 Sajam “Fuzija kreativnosti”

Forum i Trg Petra Zoranića

16:00 Revijalna košarkaška utakmica

Dvorana Jazine

18:00 Svečano zatvaranje

Dvorana Jazine

20:00 Warm Up Party

Mala vala

22:00 Party zatvaranja

Kult i Dišpet

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.