Hrvatski radio

Radio Zadar

Ritam kulturizma "posadio" solarno stablo

10.05.2017.

11:53

Autor: HRT centar zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i ove je godine, osmi put po redu, organizator studentskog projekta Ritam kulturizma. Svečano otvorenje projekta je u 17 sati ispred zgrade Sveučilišta u Zadru na Novom kampusu.

Vođeni ovogodišnjom temom projekta ''Inovacije i održivost'', studenti će na svečanom otvorenju predstaviti solarno stablo sa solarnim panelima koji uz pomoć sunčeve energije omogućuju punjenje prijenosnih uređaja, a uskoro će biti osposobljena Wifi zona.

U sklopu otvorenja organizira se i humanitarni gastro sajam na kojemu će, u suradnji s Hotelijersko - turističkom i ugostiteljskom školom, svoja jela predstaviti pet zadarskih restorana. Predstavljena jela mamit će mirisima i okusima mediteranske kuhinje, a posjetitelji će imati priliku nazdraviti uz čašicu dobrog vina poznatih vinara. Namirnice za gastronomski sajam donirale su brojne tvrtke.

Cijela svečanost bit će popraćena koncertom James Banda.

U 20:30 sati počet će program Kina pod zvijezdama - prikazat će se dokumentarni film Energized (Pod naponom)  te u 22 sata film Captain Fantastic (Kapetan Fantastični).

Studentski projekt vođen je humanitarnom akcijom  #zračidobrotu, kojom će se sva prikupljena sredstva donirati Općoj bolnici Zadar kao pomoć pri kupnji aparata za zračenje onkoloških bolesnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.