Hrvatski radio

Radio Zadar

Roko Jurlina glavni trener hrvatske kadetske U-16 košarkaške reprezentacije

16.03.2023.

09:09

Autor: HRT RADIO ZADAR

Roko Jurlina i Toni Josipović

Roko Jurlina i Toni Josipović

Foto: KK Zadar / /

Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza održanoj u Zagrebu donesena je Odluka o imenovanju glavnih trenera muških reprezentacija mlađih dobnih kategorija. Tako je glavnim trenerom hrvatske kadetske (U-16) reprezentacije za akcije u 2023. godini imenovan Zadranin Roko Jurlina, trener juniora Košarkaškog kluba Zadar. Juniorsku reprezentaciju vodit će Srđan Subotić, a U-20 selekciju Ivan Tomas. 


- Uvijek je velika čast i zadovoljstvo sudjelovati u bilo kakvim reprezentativnim akcijama, a kamoli biti izabran za izbornika jedne selekcije. Zahvaljujem čelnim ljudima Saveza koji su mi ukazali povjerenje i prepoznali u meni osobu koja može ostvariti zacrtane ciljeve - kazao je Jurlina, koji je prošle godine već odradio dio priprema s ovim uzrastom.


Glavni rezultatski cilj ove godine je povratak hrvatske U-16 reprezentacije u A diviziju Europskog prvenstva, s obzirom da je prošle godine ispala u niži rang, odnosno B diviziju.


- Rekao bih da imamo možda i najteži cilj od svih reprezentacija, ali izazov je tim veći. Sredinom kolovoza očekuje nas Europsko prvenstvo B divizije u Rumunjskoj, na kojemu će se najbolje tri momčadi plasirati u A diviziju. To je apsolutno naš primaran cilj i napravit ćemo sve da ga ostvarimo.


Sam sastav reprezentacije definirat će se kroz sljedećih nekoliko mjeseci.


- Cijelo vrijeme pratimo igre i razvoj svih naših reprezentativaca i tako ćemo nastaviti do kraja sezone, nakon čega ćemo donijeti odluku tko će biti na popisu za pripreme, odnosno samo prvenstvo. Dobro poznajem sve te igrače i vjerujem da imamo kvalitetu da ostvarimo zacrtani cilj i da ovo ljeto bude jedna važna stepenica u njihovu daljnjem igračkom razvoju i napretku - zaključio je mladi zadarski stručnjak. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.