Hrvatski radio

Radio Zadar

Roniocu pozlilo pri ronjenju

18.08.2016.

07:19

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučer u kasnim popodnevnim satima organiziran je hitan medicinski prijevoz za ronioca u teškom zdravstvenom stanju iz Sali u Zadar. Hitan medicinski transport stradaloga ronioca obavili su djelatnici Lučke ispostave Sali.

Prema prikupljenim podacima, ukrajinski ronilac sudjelovao je tijekom popodneva u ronilačkoj turi na području Parka prirode Telašćica, kada je u jednome trenutku osjetio zdravstvene smetnje zbog čega su organizatori ronjenja poduzeli hitan transport ronioca prema Salima.

Naime, u 16.40 sati u MRCC Rijeka zaprimljen je poziv posade motornog broda naziva „Niroca III“, hrvatske zastave kojim je u trenutku dojave obavljan transport ronioca u teškom zdravstvenom stanju prema Salima. 

Odmah po zaprimljenoj dojavi djelatnici saljske Ispostave isplovili su u susret navedenome brodu kojim je organizirano ronjenje u akvatoriju Parka prirode Telašćica te su unesrećenog ronioca, O.K. (rođen 1955. godine), ukrajinski državljanin u 16.55 sati prekrcali na službeno plovilo LI Sali i prevezli ga u Sukošan, gdje su pacijenta u 17.25 sati preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar u daljne postupanje u zadarsku Opću bolnicu.

Djelatnici Lučke ispostave Sali u surdanji sa Lučkom kapetanijom Zadar nakon obavljenoga medicinskog prijevoza pokrenuli su očevid o uzrocima ronilačke nesreće, izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.