Hrvatski radio

Radio Zadar

ROSIE za male i srednje poduzetnike

22.05.2018.

07:44

Autor: tp

ROSIE za male i srednje poduzetnike

ROSIE za male i srednje poduzetnike

Foto: - / -

Ustanova INOVAcija u 11:00 sati u prostorima COIN-a predstavlja projekt "ROSIE". Namijenjen je malim i srednjim poduzećima koja nisu dovoljno inovativna i razvijena. Cilj je da mogu primijeniti principe održivog razvoja te odgovoriti na današnje izazove i povećati konkurentnost na tržištu.

Time se potiče suradnja između dionika iz privatnog, javnog i civilnog sektora te se stvaraju povoljni uvjeti za primjenu znanja, inovacija i novih tehnologija u razvoju proizvoda.  INOVAciji za provođenje ovog projekta odobreno je malo više od 100 tisuća eura. 

Poziv na nacionalno predstavljanje projekta “ROSIE”

Ustanova INOVAcija u suradnji s Gradom Šibenikom i Driope d.o.o. organizira Nacionalno predstavljanje projekta “ROSIE”u utorak 22.svibnja 2018. u 11:00 sati u prostorima COIN-a u Zadru, na adresi Put Murvice 16.  Cilj prezentacije je upoznati poduzetnike, ponajprije mala i srednja poduzeća, s pristupom i osnovama odgovornih inovacija (Responsible Innovation).

Mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj su pod pritiskom konstantnog razvoja novih usluga i tehnologija u proizvodnji no sama često nisu dovoljno inovativna i razvijena. Primjenom novog pristupa za upravljanje inovacijama mala i srednja poduzeća imat će mogućnost primijeniti principe održivog razvoja te odgovoriti na današnje izazove i tako povećati konkurentnost na tržištu. Uvođenjem  odgovornih inovacija u poduzetništvo potiče se suradnja između dionika iz privatnog, javnog i civilnog sektora te se stvaraju povoljni uvjeti za primjenu znanja, inovacija i novih tehnologija u razvoju proizvoda.

Nacionalnom predstavljanju mogu prisustvovati svi zainteresirani za odgovorne inovacije. Ukoliko imate pitanja možete nas kontaktirati na info@inovacija-zadar.hr ili 023/322-112.

Projekt ROSIE (Responsible and Innovative SMEs in Central Europe) je financiran iz programa  Interreg Central Europe. Cilj projekta je uz pomoć transnacionalne suradnje poboljšati vještine poduzetnika i ostalih dionika inovacijskog lanca u svrhu promoviranja „Odgovornih inovacija“ (Responsible innovation – RI) u malom i srednjem poduzetništvu. Ukupan proračun projekta je 1.794.393€, od čega je  INOVAciji odobreno 106.894€.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.