Hrvatski radio

Radio Zadar

Rudić: Općina je zatražila evakuaciju iz nekoliko poplavljenih kuća

14.05.2023.

20:27

Autor: V.Š./HRT Radio Zadar

Poplava u Gračacu

Poplava u Gračacu

Foto: Centar 112 / MUP RH

Stanje s poplavom u Gračacu pogoršava se, a nekoliko kuća je zbog vode odsječeno, pa je zatražena i pomoć u HGSS-a kako bi ljude iz poplavljenih objekata prebacili na suho.

To nam je u telefonskom razgovoru rekao Županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić, koji je istaknuo kako je u Gračacu više kuća poplavljeno. 


- Tamo smo poslali Intervencijsku vatrogasnu postrojbu iz Zadra, JVP Pag, JVP Zadar, DVD Sveti Filip i Jakov i DVD Pakoštane. Po posljednjim informacijama koje nam je dao načelnik Općine potrebna je evakuacija ljudi iz kuća. Mi ćemo ustupiti vatrogasne čamce, ali je tražena i pomoć HGSS-a, a mi ćemo iz vatrogasne službe pružiti svu potrebnu pomoć da do njihova dolaska saniramo situaciju oko evakuacije, rekao nam je Rudić.  


Dodao je kako se diže i razina vode u Zrmanji, pa voda plavi i Obrovac zbog čega se već mora ispumpavati voda. Stanje u Benkovcu je pod nadzorom, dok u Lišanima i dalje vatrogasci crpe vodu. Ondje su na terenu DVD-i Lišane, Polača i Ražanac te JVP Grada Benkovca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.