Hrvatski radio

Radio Zadar

Ruralni razvoj tema je Svjetskog dana turizma

27.09.2020.

07:17

Autor: HR1 - RZD

Polača, Ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

Polača, Ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Poznato je koliko nam je turizam važan u ukupnom bruto domaćem proizvodu te s kakvima se iskušenjima pandemije suočava taj gospodarski sektor, stoga svi koji u njemu sudjeluju doista zaslužuju čestitku.

Obilježava se  Svjetski dan turizma  čija je ovogodišnja glavna tema "Turizam i ruralni razvoj". 

Tijekom posljednje tri godine kroz program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ sufinancirano je preko 300 projekata s preko 12 milijuna kuna koji su usmjereni na unapređenje smještajnih kapaciteta i dodatnih sadržaja na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a koji uključuju sportsko-rekreativne, konjičke, lovne i ribolovne, aktivne i pustolovne, cikloturističke, kreativno-edukativne sadržaje, sadržaje vezane za etno zbirke i tradicijske zanate, te poljoprivredne aktivnosti namijenjene turistima itd. U ruralnim područjima sufinancirani su i brojni projekti sumjereni razvoju selektivnih oblika turizma kao što su zdravstveni turizam, eno-gastro turizam, pustolovni turizam, cikloturizam, kulturni turizam i sl. - objavilo je Ministarstvo turizma.

Čestitke su uputili ministrica turizma Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić: 

Brnjac i Staničić - izjave

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.