Hrvatski radio

Radio Zadar

Rušenjem zida od kartonskih kutija počeo Kvart ART

03.06.2017.

07:55

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Simboličnim rušenjem visokog zida od kartonskih kutija sinoć je na prostoru bivše vojarne Stjepana Radića započeo Kvart Art - novi zadarski festival čiji je cilj promocija urbane kulture i življenja s naglaskom na revitalizaciju zapuštenih javnih prostora.

Bogat program koji uključuje predstave, koncerte, izložbe i radionice traje sve do 17. ovoga mjeseca. 

S otvorenje festivala s kojim je ovaj prostor dobio i novi vizualni identitet donosimo izjave, Šime Erlića, gradskog pročelnika za EU fondove, predsjednice zadarskog društva arhitekata, Nives Kozulić te Nives Rogoznice iz Udruge Eko Zadar. 

Nalazimo se na Voštarnici to je najurbaniji kvart u samome gradu i ovo može biti kreativna zona Zadra, Zadrana, tu smo uz našu knjižnicu koja ima tako jednu vibru, uz Nigdjezemce , cijeli niz aktivista koji su djelovali na ovome području, iako neuređenom, evo mislim da smo iskoristili njihovu energiju i složili festival - istaknuo je Šime Erlić, gradski pročelnik za EU fondove. 

Ovo je jako lijepo vidjeti da su mladi ljudi zainteresirani da se ovdje dogode promjene , da ovo postane centar jednog kvarta i ovo je početak jedne pozitive u gradu udružene  - kazala nam je predsjednica zadarskog društva arhitekata, Nives Kozulić.

Bila je prije jedna gospođa koja je došla vidjeti što se sve novo ovdje napravilo, pa napravilo se zapravo svašta ne u smislu izgradnje , nego u smislu nove eneregije - kazala je  Nives Rogoznice iz Udruge Eko Zadar. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.