Hrvatski radio

Radio Zadar

Rusija i Ukrajina čine vrlo mali udio turističkoga prometa u Zadarskoj županiji

24.02.2022.

12:13

Autor: Anita Perica

default error photo

Iako Hrvatska robna razmjena s Rusijom i Ukrajinom nije značajna, poguban utjecaj rata mogli bi itekako osjetiti energetski i turistički sektor, prvi vezano uz opskrbu plinom, a drugi zbog otkazivanja rezervacija ne samo sa sukobom zahvaćenog područja. U nastavku donosimo prve reakcije iz Turističke zajednice Zadarske županije:


U nadi da će razum ipak prevladati i da neće doći do dodatne eskalacije sukoba, zasad se nastavljaju sve promidžbene turističke aktivnosti – kazala nam je jutros direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija:

      Nama Rusija i Ukrajina zaista čine vrlo mali udio, ispod 0,5 posto prometa u Zadarskoj županiji, iako se svakom gostu veselimo oni čine ipak manji udio te ipak ne bi to trebalo uzrokovati nekakve značajne promjene, no ako dođe do veće eskalacije sukoba svakako da će svaki segment života biti pod utjecajem toga.

A već dvije godine svijet je pod utjecajem pandemije koronavirusa i svim mukama u vezi s tim. Ipak, usprkos tome što smo bili u crvenom i tamnocrvenom na europskoj korona-karti prošlogodišnja posezona bila je odlična, sve najave i očekivanja i za ovu godinu također. Sve je nekako išlo u dobrom smjeru:

      Očekujemo ipak, nadamo se, da situacija na globalnoj razini neće eskalirati po pitanju sigurnosti… Uvijek smo ovdje, u Zadarskoj županiji, nekako osigurani našim vjernim emitivnim tržištima koja su bliska, koja su u dosegu automobilskog prometa, a evo nadamo se da će se ipak život na ovim prostorima nastaviti kao što je bilo - zaključila je Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije u jutrošnjem razgovoru za naš program.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.