Hrvatski radio

Radio Zadar

Rušin bez podrške MOST-a, ide samostalno!

12.04.2017.

11:43

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šime Rušin će na izbore sa svojom listom i neće biti nositelj liste Mosta na predstojećim izborima. Objavio je to danas u priopćenju u koje navodi da mu je nakon dva mjeseca priprema i pregovora Nikola Grmoja priopćio odluku o koaliciji s Akcijom mladih i nezavisnih i na takav odnos ne pristaje!

Priopćenje prenosimo u cijelosti

Poštovani građani Zadra,

Kako Vam je poznato iz medija, 05.veljače 2017 godine u hotelu Kolovare predstavljen je nositelj nezavisne liste za gradsko vijeće Šime Rušin, a nezavisnoj listi obećana je podrška MOST-a na predstojećim lokalnim izborima, u potvrdu čega je sastanku nazočio doc. dr. sc. Marko Vučetić nezavisni saborski zastupnik s platforme Mosta nezavisnih lista, kao i prof. Stipe Bjeliš županijski koordinator stranke MOST, dva ključna čovjeka te političke skupine za Zadarsku županiju.

Nakon dva mjeseca priprema te čekanja na koje smo učestalo bili pozivani od strane MOST-a, kao gotova stvar servira nam se informacija kako je stranačko čelništvo, prezentirano u osobi g. Nikole Grmoje, odlučilo kako u gradu Zadru se na izbore ide u koaliciji s Akcijom mladih i nezavisnih. Mi na to ne možemo pristati.

Prvenstveni razlog našeg okupljanja oko nezavisne liste je upravo taj što se nismo mogli poistovjetiti sa svjetonazorima i programima nijedne od postojećih političkih stranaka u gradu.

Iz istog razloga nismo željeli ulaziti ni u kakve predizborne koalicije jer smatramo da to nije u pravom demokratskom duhu, naime ukoliko neka politička opcija ne dobije dovoljnu podršku birača na izborima da sama prijeđe izborni prag – koga to oni zapravo zastupaju?

Mi izlazimo samostalno na izbore, nudeći ono što smatramo da ovome gradu treba, za te potrebe građana i grada razvili smo i sastavili programe i projekte koji će uskoro biti predstavljeni. Ovim putem želimo poručiti javnosti da nastavljamo s našim angažmanom kroz nezavisnu listu, da smo sami i samostalni, te da pozivamo građane ovoga grada da u što većem broju izađu na predstojeće izbore, jer samo na taj način se mogu ostvariti promjene za koje nam je svima jasno da je krajnji rok. Preuzmite svoj život u svoje ruke, odaberite one predstavnike koji ne govore ono što misle da Vi želite čuti nego žive i rade onako kako želite da netko radi za Vas i za grad Zadar.

Ne slažemo li se s aktualnim sustavom, jednostavno ga prestanimo podržavati a samim time i hraniti. Stvorimo novi model, novi sustav koji će postojeći učiniti zastarjelim, ili još preciznije, živite, budite promjena koju želite vidjeti oko sebe.

Upravo iz ovih razloga pokrenuli smo sebe same, da našom participacijom u društvenim zbivanjima našeg Grada pokrenemo promjene, jer do istih mora doći, zbog budućnosti naše djece.

S poštovanjem

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.