Hrvatski radio

Radio Zadar

Ryanair: Avionom iz Zadra u Berlin

14.10.2015.

15:57

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ryanair, najveći zračni prijevoznik s flotom od 380 aviona i prevezenih 160 milijuna putnika na 195 zračnih luka, ne mijenja svoju poslovnu politiku kada je u pitanju Zadar, jedna od 75 baza u Europi.

To znači da će kao i do sada Zadar povezivati s 12 europskih odredišta već od početka travnja iduće godine. Za 30 godina postojanja Ryan najavljuje novu, 13. destinaciju, Berlin, odakle će zrakoplovi dvaput tjedno letjeti za Zadar. To je poslijepodne u zadarskoj zračnoj luci najavio komercijalni direktor tvrtke David O'Brien. 

Očekujemo da će se s Berlinom značajno povećati broj turista. Već sada bilježimo porast putnika iz Koelna, ali i drugih krajeva Njemačke. Ali s novom linijom od iduće sezone, Berlinom, očekujemo porast od barem sedam posto. rekao je O'Brien.

Ryanair već devet godina povezuje Zadar s europskim destinacijama, a u Hrvatsku leti još za Pulu, Rijeku i Osijek. U idućoj godini bit će 39 letova, na kojima se očekuje 315.000 putnika. U najvećoj zrakoplovnoj kompaniji planiraju u idućih devet godina planiraju povećati flotu na 520 aviona te prevoziti trćinu svih putnika u svijetu. 

Kad je Zadar u pitanju u idućih godinu-dvije uvest će linije za Poljsku, Češku i Slovačku, gdje vlada veliko zanimanje putnika za Hrvatsku. Osim toga plan je pojačati veze s Njemačkom, te dodatno učvrstiti svoj položaj na brzorastućem srednjoeuropskom tržištu. 

Direktorica zadarske Zračne luke Irena Ćosić istaknula je da Ryanair za zadarsku regiju, pa i šire, znači puno. Pritom je naglasila kako je tijekom ove sezone popunjenost aviona bila izvrsna, više od 80 posto. Naravno, zadovoljni smo suradnjom s Ryanairom, jer i sami smo svjedoci da prije prvog leta potkraj ožujka i nakon zadnjega u listopadu ili studenom u Zadru i nema baš neke gužve, istaknula je direktorica Ćosić. 

Rayanair je, kako je istaknuo O'Brien, Zadranima ponudio online kupnju karata za Berlin, te za druge destinacije po samo 19,99 eura. U "igri" je samo 100.000 karata i to do ponoći u četvrtak. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.