Hrvatski radio

Radio Zadar

Ryanair najavljuje 300 tisuća putnika, a u Zadru vide još jednu priliku

05.04.2016.

12:17

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Zračnoj luci Zadar jutros svečanost uz početak ljetne sezone letenja i desetogodišnje suradnje s irskim prijevoznikom - Ryanairom. Kako se moglo čuti u izjavama, zadovoljni su i jedni i drugi .

Direktorica Zračne luke Irena Ćosić tako ističe kako je avionima Ryanaira ostvaren ukupan promet od milijun i 650 tisuća putnika.

To je veliki projekt s Ryanairom koji traje svih ovih godina uz potporu jedinica lokalne uprave i samouprave, zatim brojim gospodarskim subjektima, naša Zračna luka i glavni ured HTZ-a, i svima nama je drago da ovaj projekt ide dalje - istaknula je direktorica Ćosić koja očekuje kako će ovu godinu završiti s rekordom od 500 tisuća putnika.

Najavljujući 300 tisuća novih putnika u ovoj sezoni, predstavnica irskog prijevoznika, Chiara Ravara otkriva i novu 13 destinaciju s kojom će povezivati Zadar:

Proslavljamo ovdje deseto ljeto, sada letimo za ukupno 13 destinacija, a od ove sezone i za Berlin i to dva puta tjedno. Veselimo se i budućem širenju kako u Zadru tako i u Hrvatskoj - izjavila je Ryanairova voditeljica marketinga za Istočni Meditaren dodajući kako iduće godine tvrtka ima u planu nabavku 380 novih letjelica. 

Upravo tu priliku za još bolju suradnju vidi dogradonačelnik Zadra, Ivica Vlakić:

Čuli ste kako dobiti veliki broj letjelica, i zbog velike mreže oni će sigurno na nekim ključnim zračnim lukama imati svoju bazu, gdje će posada zrakoplova prenoćiti i gdje bi se čak neki manji servisi mogli odraditi, učinit ćemo sve da to bude i Zadar. 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.