Hrvatski radio

Radio Zadar

Ryanair s bazom u Zadru i šest novih linija

02.04.2013.

11:54

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najveći europski niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair otvorio je jučer svoju bazu u Zračnoj luci Zadar, prvu u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Zračna luka samo s Ryanairom ove godine planira promet od 300 tisuća putnika, a ukupno se očekuje pola milijuna putnika.

Otvaranjem Ryanair-ove baze, startalo je i 16 linija, od čega 6 novih - istaknula je direktorica Zračne luke Katica Pupić Bakrač.

"Ove godine vraća nam se Dublin koji je 2 godine bio izvan prometa. Od novih linija tu su i linije prema East Midlandsu, Gothenburgu, Haugesundu, Liverpoolu i Parisu. To su sve nove linije, a sve ove koje su bile do sada idu i dalje, a to su London, Bruxelles, Marseille, Karlsruhe, Baden, Frankfurt, Dusseldorf, Bilund, Oslo i Stockholm."

A baza na zračnoj luci, znači stalno noćenje najmanje jednog zrakoplova, te boravak oko 30 djelatnika, pilota i kabinskog osoblja na zadarskom području.

Ako se ostvare predviđanja od pola milijuna putnika, od toga bi na zadarskom području u popratnim djelatnostima prema ACI-jevim predviđanjima moglo biti otvoreno 500 novih radnih mjesta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.