Hrvatski radio

Radio Zadar

00:00 / 03.09.2021.

Autor: S.Drazic

S blažim mjerama u novu školsku godinu

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Ravnatelji zadarskih srednjih i osnovnih škola pozdravljaju blaže mjere s kojima u ponedjeljak počinje nova nastavna godina. Ističu kako je za učenike i nastavnike nastava "uživo" ipak najbolji način. Ukoliko se pogorša epidemiološka slika,spremni su i za nastavu "on line".

Nova školska godina počet će s nešto blažim epidemiološkim mjerama u školama, najavio je na sjednici Vlade resorni ministar Radovan Fuchs.
"Bit će dozvoljeno miješanje djece, stručna praksa i vježbe, roditeljski sastanci uživo te bavljenje sportom", objasnio je ministar.

 Epidemiološke mjere s kojima počinje nova školska godina slične su kao i lani iako nešto blaže, kaže ravnatelj srednje Tehničke škole Denis Prusac

Denis Prusac, Tehnička škola 1

 Prusac naglašava kako će  nastojati što više izbjeći da učenici mjenjaju razrede

Denis Prusac, Tehnička škola 2

 Slično je u osnovnim školama:

Davor Barić,OŠ Zadarski otoci 1

Kaže ravnatelj OŠ Zadarski otoci Davor Barić uz napomenu da učenici od 1. do 4. razreda kao i ranije neće trebati maske:

Davor Barić,OŠZadarski otoci 2

Iako škole napominju da su spremne i za on line nastavu, želja je i učenika i prosvjetara, da ova nova školska godina protekne u razredima. Sretan početak!

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.