Hrvatski radio

Radio Zadar

S ličke Plješivice spašena trudnica, dvoje djece i dva muškarca

10.12.2019.

18:33

Autor: HRT Radio Zadar/MUP

Foto:MUP

Foto:MUP

Foto: - / -

Danas oko 16:15 sati na ličkoj Plješivici, na predjelu Škipine, policijski službenici Postaje granične policije Korenica prilikom obavljanja poslova zaštite državne granice su na nepristupačnom terenu i pri niskim temperaturama zatekli pet iscrpljenih osoba.

Radi se o dva muškarca koji su prema vlastitim izjavama starosti 35 i 21 godinu, o trudnici s vidljivom trudnoćom (po njenoj izjavi starosti 19 godina) te dvoje djece, po izjavama starosti šest i dvije godine.

Nakon što su ih policijski službenici zatekli dovezeni su u službene prostorije Postaje granične policije Korenica gdje im je pružena liječnička pomoć te su zbrinuti. Osigurana im je hrana i piće.

Riječ je o osobama o kojima su bosanskohercegovački mediji tijekom jučerašnjeg dana izvještavali kao dijelu skupine koja se preko Plješivice nezakonito uputila u Hrvatsku.

Policija skreće pažnju svima koji su na području Bosne i Hercegovine u kontaktu s nezakonitim migrantima koji pokušaju ili se namjeravaju uputiti u RH na nezakonit način da taj put po ovim teškim vremenskim uvjetima i vrlo zahtjevnom terenu može biti poguban, poglavito za ranjive skupine.

Galerija
Foto:MUP, Foto: -/-
Foto:MUP, Foto: -/-Foto:MUP, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.