Hrvatski radio

Radio Zadar

S. Petrina na sudu zbog izjava o sutkinji M. Šupe

30.11.2017.

14:19

Autor: Vladimir Šetka/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Općinskom sudu u Zadru do sredine siječnja odgođeno je pripremno ročište u privatnoj parnici šibenske općinske sutkinje Maje Šupe protiv primoštenskog načelnika Stipe Petrine. Tuži ga zbog uvreda i kleveta na društvenim mrežama te sa saborske govornice.

Maja Šupe, sutkinja Općinskoga suda u Šibeniku, javnosti poznata kao predsjednica Sudskoga vijeća koje je oslobodilo krivnje Tomu Horvatinčića za smrt talijanskoga bračnoga para, Stipu Petrinu je po drugi puta tužila zbog uvreda i kleveta s društvenih mreža i saborske govornice. Stipe Petrina je i jutros nakon prekida pripremnoga ročišta ustvrdio kako ima bezbroj dokaza za svoje tvrdnje o sutkinji Šupe. Tužila me radi tri članka koji su objavljeni na jednom od profila za koje tvrdi da su moji i zbog izlaganja u Saboru. Od mene traži 150.000 kuna. U prvoj tužbi protiv mene dobila je 50.000 i valjda me počela doživljavati kao bankomat. Sve je to ništavno i bez osnove, mi ćemo bez sumnje dokazati da je gospođa Šupe osoba koja falsificira, intervenira te neistinito unosi u službene sudske zapisnike po svojem nahođenju. Za to postoji bezbroj dokaza, rekao je Petrina.

Sutkinja Maja Šupe nije se pojavila na pripremnom ročištu, nego ju je zastupala odvjetnica Nada Mikulandra. Rekla je da njezina stranka ostaje kod tužbenog zahtjeva i da u dopuni kaznene prijave predaje audio i video snimke tuženikovog izlaganja o njoj u Saboru. Predložila je i da se u obzir uzme kaznena prijava protiv Stipe Petrine koju je Šupe podnijela zbog krađe i nedopuštene uporabe osobnih podataka te da se pregleda liječnička dokumentacija njezine stranke i provede vještačenje.

Petrini je u sudnici potporu došlo dati desetak članova Udruge Veronika Vere, a predsjednik Udruge Drago Raspudić novinarima je rekao kako se njegov slučaj vuče po sudovima već 26 godina. Sutkinja Općinskog suda u Zadru Sonja Miljak ročište je odgodila za 18. Siječnja iduće godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.