Hrvatski radio

Radio Zadar

S prvim danima srpnja počinje obnova zadarske rive?

20.05.2021.

13:39

Autor:

izvor: LU Zadar

izvor: LU Zadar

Foto: - / -

Radovi na obnovi i sanaciji zadarske rive mogli bi početi za mjesec i pol dana, a rok za završetak je prosinac 2023. Prije otprilike tjedan dana odabran je izvođač radova - slovensko-hrvatska zajednica ponuđača Adriaing, koja je bila ekonomski najpovljnija s gotovo šezdeset milijuna kuna s PDV-om.

Čim prođu žalbeni rokovi, slijedi potpisivanje ugovora, a radovi bi mogli početi s prvim danima srpnja, kaže ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić:

Obnova rive


Prva faza obuhvaća sanaciju Obale kralja Petra Krešimira četvrtoga, rekonstrukciju i produženje gata, dok je trećom fazom obuhvaćena rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale. I dalje je u planu hibridni brod koji će rivu povezivati s Gaženicom:

Brod Gaženica-Poluotok-Borik


No, što se tiče kruzera zbog pandemije ni ova godina nije obećavajuća. A u Lučkoj upravi se nadaju da će nakon odabira konzultanata, što se očekuje uskoro, u idućih godinu dana naći koncesionara za novi terminal teretnoga dijela luke:

Teretni terminal


Isto tako, odobrena su sredstva za drugu fazu ribarske luke u Veloj Lamjani, a intenzivno se radi i na izgradnji ribarske luke u Gaženici.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.