Hrvatski radio

Radio Zadar

S više od tri promila vozio zadarskom zaobilaznicom

12.04.2022.

07:50

Autor: Radio Zadar/PU zadarska

Rekorder vikenda

Rekorder vikenda

Foto: PU zadarska / MUP

Tijekom vikenda na zadarskim prometnicama prekršajno je kažnjeno još 28 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola, priopćila je PU zadarska.

Iz prometa je isključeno 38 vozača i 10 vozila. U tom se vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.


Najveća koncentracija alkohola od 3,41 g/kg izmjerena je 62-godišnjem vozaču, kojeg su u subotu u 13.20 sati u Zadru, u Ulici Hrvatskog sabora, zaustavili policijski službenici tijekom kontrole prometa. Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do otrežnjenja. Uz Optužni prijedlog je prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


U priopćenju PU zadarske izdvajaju još nekoliko prekršitelja:


- vozača osobnog automobila slavonskobrodskih registarskih oznaka u dobi od 32 godine kojeg su policijski službenici zaustavili u petak, 08. travnja u 23.36 sati u Zadru u Ulici Hrvoja Ćustića dok je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje


- vozača u dobi od 38 godina kojeg su policijski službenici zaustavili u subotu, 09. travnja u 00.15 sati u Zadru u Zagrebačkoj ulici dok je upravljao osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom te pod utjecajem alkohola od 1,48 g/kg


- u nedjelju,10. travnja u 14.45 sati u Bibinjama, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,74 g/kg, nije koristio sigurnosni pojas te kod sebe nije imao vozačku dozvolu niti osobne dokumente, a za vozilo je utvrđeno kako je isteklo važenje prometne dozvole.


Zbog počinjenih prometnih prekršaja, sva tri vozača su isključena iz prometa te po završetku kriminalističkog istraživanja, uz optužne prijedloge prepraćena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje je 32-godišnjaku određena mjere zadržavanja u zatvoru u trajanju od 8 dana i 40-godišnjaku u trajanju od 5 dana, nakon čega su obojica vozača predani u Zatvor u Zadru.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.