Hrvatski radio

Radio Zadar

S mjesnog trga na Bokanjcu krenula tradicionalna atletska utrka "Linijom obrane Zadra"

01.10.2022.

10:36

Autor: Radio Zadar - grad Zadar

Atletska utrka u povodu obilježavanja Dana obrane Zadra

Atletska utrka u povodu obilježavanja Dana obrane Zadra

Foto: grad Zadar / Radio Zadar

Polaganjem vijenaca na spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Bokanjcu i Crnom započelo je ovogodišnje obilježavanje Dana obrane Zadra. Sa mjesnog trga na Bokanjcu krenula je i tradicionalna atletska utrka "Linijom obrane Zadra" u organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije sa ciljem u Dračevcu. Gradonačelnik Branko Dukić je istaknuo : 


Ovo su dani zadarskog ponosa i slave, dani sjećanja na branitelje Zadra i jedinstvo hrvatskog naroda. Tu, na rubnim dijelovima našeg grada branila se čitava Hrvatska. U to vrijeme hodali smo s divovima i zato je ova naša generacija posebna. Pijetet i zahvalnost našim poginulim junacima, slava i čast pobjednicima

B. Dukić

Obilježavanje 31. obljetnice Dana obrane Zadra nastavit će se idući tjedan izložbom ratnih fotografija "Ratni sanitet u obrani Grada" u Kneževoj palači u ponedjeljak. U srijedu ujutro će predstavnici zadarskih braniteljskih udruga cvijećem i svijećama obići mjesta pogibije hrvatskih branitelja, a u poslijepodnevnim satima u crkvi Svetog Šime služit će se misa za branitelje nakon koje će se održati spomen hodnja u čast poginulim hrvatskim braniteljima do spomenika na Trgu kneza Višeslava u uvali Jazine.


Dan obrane Zadra, u četvrtak, 6. listopada započet će polaganjem vijenaca pred Središnjim križom na Gradskom groblju, a završiti svečanom akademijom na Dračevcu - priopćeno je iz ureda zadarskog gradonačelnika. 


Položeni vijenci za Dan obrane grada

Položeni vijenci za Dan obrane grada

Foto: Grad Zadar / Radio Zadar

Gradonačelnik Dukić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.