Hrvatski radio

Radio Zadar

Sabatina 2020: šampioni buteljiranih vina i jakih alkoholnih pića

08.11.2020.

07:24

Autor: RZD

foto: Šampioni Sabatine 2020. Zadružni savez Dalmacije

foto: Šampioni Sabatine 2020. Zadružni savez Dalmacije

Foto: - / -

Nakon pobjednika u kategoriji otvorenih i mladih vina, gdje su na šire zadarsko područje otišle tri od četiri glavne nagrade, sinoć su na Sabatini proglašeni i dobitnici priznanja u kategoriji buteljiranih vina i jakih alkoholnih pića. Zadružni savez Dalmacije je objavio popis šampiona :

U kategoriji buteljiranih vina zlatne medalje otišle su sljedećim proizvođačima iz Zadarske županije: Vinarija Jokić d.o.o., KER-VIN, PZ Maslina i vino (dvije medalje), OPG Šime Škaulj (dvije medalje), Vina Poljak i Stjepan Vučemilović za prošek. Osam srebrnih medalja osvojili su: PZ Maslina i vino, Vina Vrsaljko, vinarija Jokić, OPG Šime Škaulj te vina i likeri Fiolić, koji su osvojili tri srebrne medalje.

U kategoriji jakih alkoholnih pića Zadarska je županija dobila četiri zlatne medalje :OPG Mate Dušević, Maraska, vina i likeri Fiolić sa dvije medalje, te pet srebrnih medalja od kojih je četiri osvojila Maraska, a jednu obrt Lanđin.

ŠAMPIONI I MEDALJE ZA BUTELJIRANA VINA NA SABATINI 2020. 


Šampion bijelih slatkih, predikatnih i desertnih vina i najbolje ocijenjeno vino : GRK "ELYSION" DESERTNO 2018. - OBRT ZURE, Lumbarda, otok Korčula
Šampion crnih suhih i polusuhih vina : REBELLION 2018.. - OBRT ZURE, Lumbarda, otok Korčula
Šampion bijelih suhih i polusuhih vina : GRAŠEVINA 2018. - ILOČKI PODRUMI d.d., Ilok
Šampion vina sorte plavac : DINGAČ RISERVA 2018. - PELJEŠKI VINOGRADAR d.o.o., Kuna Pelješka
Šampion vina sorte pošip : POŠIP ZURE 2019. - OBRT ZURE, Lumbarda, otok Korčula
Šampion izgleda proizvoda : PLAVAC MALI 2017. - OPG DARKO MATIJEVIĆ, Hvar

VELIKA ZLATNA MEDALJA ZA KVALITETU BUTELJIRANIH PROIZVODA  - TRAMINAC IZBORNA BERBA BOBICA 2017. ILOČKI PODRUMI d.d.

Šampion kvalitete jakih alkoholnih pića : NESPOLA - NATURA ANTUNOVIĆ, Orebić 

Najbolje ocijenjeni proizvod u kategoriji rakija i destilata : VOĆNA RAKIJA OD KRUŠKE - OPG LUKA BILUŠIĆ - DESTILERIJA BILUŠIĆ, Zagreb

Iza osvojenih šampionskih pehara Sabatine 2020. nalaze se jako zanimljive vinogradarsko-vinarske životne priče, osobito jer pokazuju kako se može u ruralnim krajevima Hrvatske živjeti od zemlje i proizvesti proizvode koji mogu stati usporedo s najboljima iz Europe i Svijeta - poručuju iz Zadružnog saveza Dalmacije na čijim stranicama možete naći više detalja o dobitnicima ostalih medalja za kvalitetu. 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.