Hrvatski radio

Radio Zadar

Sabina Glasovac podnijela ostavku i vraća se u Zadar

07.05.2015.

15:14

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice na osobni zahtjev razriješila Sabinu Glasovac dužnosti pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Ostavku je podnijela 27. travnja.

Dosadašnjoj pomoćnici dužnost prestaje već sutra, a kako nam je potvrdila vraća se na svoje ranije radno mjesto srednjoškolske profesorice. Tako neće koristiti pogodnosti korištenja dužnosničke plaće nakon raskida ugovora. 

Razlog je jedan jedini, a to je činjenica da se u nadolazećem razdoblju pred mene stavlja dosta zadataka i aktivnosti vezanih uz Grad Zadar i moju funkciju predsjednice gradskog SDP-a. Želim se maksimalno posvetiti tome i to je presudilo da odlučim na takav način, da podnesem ostavku na mjesto pomoćnice ministra, izjavila je Sabina Glasovac.

Šefica zadarskoga SDP-a vraća se i u Gradsko vijeće, no još nije dogovoreno hoće li njezin povratak u vijećničke klupe značiti i kraj mandata u GV Zadra Antunu Novoseloviću koji je u Vijeće ušao nakon njezina imenovanja za pomoćnicu ministra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.