Hrvatski radio

Radio Zadar

Safe Journalist i HND osudili prijetnje novinaru Zadarskog lista

11.08.2022.

13:52

Autor: HRT Radio Zadar/HINA

Safe Journalist i HND osudili prijetnje novinaru Zadarskog lista

Safe Journalist i HND osudili prijetnje novinaru Zadarskog lista

Foto: Screenshot / Zadarski list

Mreža Safe Journalists i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudili su prijetnje novinaru Zadarskog lista Toniju Periniću zbog istraživanja slučaja prijevare turista te su pozvali institucije da počinitelja što prije sankcioniraju.


Mreža Safe Journalist ističe da je 21-godišnji novinar Perinić prijetnje dobio istražujući pritužbe turista na internetu, ali i one koje su uputili Turističkoj zajednici, na iznajmljivačicu apartmana iz Privlake.


Prijetnje je, dodaju, zaprimio od muškarca koji se predstavilo kao otac iznajmljivačice, a Periniću je, među ostalim, poručio da “pazi što piše jer će ga napisano koštati”.


“Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje prijetnje koje je dobio naš kolega Toni Perinić kojem dajemo punu podršku”, rekao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.


Dodao je da je ovaj slučaj još jedan pokazatelj u kakvom ozračju rade naše kolege u lokalnim medijima.


Iz Policijske uprave Zadarske istaknuli su kako je nad 54-godišnjakom koji je novinaru uputio ozbiljne prijetnje jučer dovršeno kriminalističko istraživanje, te da je u tijeku podnošenje kaznene prijave državnom odvjetništvu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.