Hrvatski radio

Radio Zadar

Samo domaće: u središtu Zadra ponuda OPG-ova

22.06.2019.

10:55

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: SJM / HRT Zadar

foto: SJM / HRT Zadar

Foto: - / -

Zadar je dobio Staru pijacu. Na gradskoj tržnici od danas do listopada će svakim danom od 8 do 15 sati obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa šireg zadarskog područja nuditi autohtone proizvode. Turistička zajednica Dugi otok je otvorila "STARU PIJACU" uz njihove tradicionalne delicije.

Na ovaj način želimo spojiti poljoprivredu i turizam, kazao je direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić: Glavni cilj je bio podrška malim lokalnim proizvođačima koji štuju tradiciju, proizvode kao što su proizvodili naši preci. Naši građani će dobiti ponudu tradicionalnih proizvoda koje dosad nisu imali na Poluotoku, a proizvođači imaju novi kanal putem kojeg na kvalitetan način mogu promovirati svoje proizvode domaćim i stranim gostima koji se nađu u gradu. 

Poslušajte što su na otvaranju istaknuli Danijel Segarić - županijski pročelnik za poljoprivredu te Julija Radović Longin, voditeljica klastera Hrvatski otočni proizvod: 

 

Tomislav Letinić

J. Radović Longin, Klaster HOP

D. Segarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.