Hrvatski radio

Radio Zadar

Sanacija Zrmanje završena!? Župan i direktor Voda u obilasku

12.02.2020.

06:56

Autor: rzd

Foto/Toni Pajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto: - / -

Župan Božidar Longin i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković danas u 12 sati obići će radove na sanaciji onečišćenog područja rijeke Zrmanje. Sanaciju financiraju Hrvatske vode, a riječ je o prikupljanju i zbrinjavanju onečišćene trske i niskog raslinja na kojima su vidljivi tragovi onečišćenja.

U 13 sati, župan Longin, gradonačelnik Obrovca dr. Ante Župana i v.d. ravnatelja Županijske uprave za ceste Branko Kutija bit će na Gornjem mostu na rijeci Zrmanji (Žegar) gdje su završeni radovi koji je zbog velikog oštećenja bio zatvoren za sav promet. 

Gornji most, koji ima status zaštićenog kulturnog dobra, nakon sanacije koja se odvijala pod nadzorom konzervatora zadržao je izvorni izgled, a vrijednost izvedenih radova je dva milijuna kuna. Radovi su, uz sanaciju kamenog mosta, uključili i postavljanje vertikalne prometne signalizacije na cijeloj dionici lokalne ceste L63086 (Žegar – Krupa).

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.