Hrvatski radio

Radio Zadar

Sanitetski prijevoz prelazi u Zavod za hitnu medicinu

07.05.2018.

12:01

Autor: Suzana Dražić

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Od 1.lipnja Služba sanitetskog prijevoza iz Doma zdravlja prelazi u županijski Zavod za hitnu medicinu. To bi trebalo omogućiti bolju organizaciju posla, brži prijevoz pacijenta i odrediti prioritete kod prijevoza pacijenata u hitnim slučajevima i prebačaja kada hitnoća nije u pitanju.

Razdvojenost dviju srodnih službi - sanitetskog i hitnog prijevoza posljednjih godina nije dobro funkcionirala i odrazila se na kvalitetu zdravstvene usluge.

    Uvijek samo bio za to da sanitetski prijevoz bude dio Hitne jer je puno lakše kontrolirati taj sustav jer su i pacijenti nezadovoljni i djelatnici  sada nezadovoljni. Neće biti ubuduće dvostrukih telefona  "nije naše ,to je vaše".  Imat ćemo cijeli sustav pod nadzorom.

Govori ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu dr Predrag Orlović  i najavljuje kako će u Zavodu od 1. lipnja sve funkcionirati puno bolje.

 Bolja kontrola jer će naš djelatnik u prijavno dojavnoj jedinici znati gdje mu se nalazi sanitetsko vozilo,a gdje ekipa hitne pomoći. Za ono što nije hitnoća nego samo prebačaj odmah ćemo zadužiti sanitet kako bi pacijenti bili zadovoljniji.
    U planu je, kada sanitetski prijevoz postane dio Zavoda za hitnu medicinu,  i kupnja novih vozila, a kako bi lakše razlikovali ove dvije službe djelatnici hitne i saniteta nosit će različite uniforme.

 

dr Predrag Orlović

dr Predrag Orlović

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.