Hrvatski radio

Radio Zadar

Sanja Musić Milanović u Lišane je dolazila kao mala

07.01.2020.

14:55

Autor: Vladimir Šetka

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

U jednoj od najsiromašnijih hrvatskih općina Lišanima Ostrovičkim, gdje je Zoran Milanović osvojio samo 80 glasova, a Kolinda Grabar Kitarović 308, obiteljske korijene vuče buduća prva dama - Sanja Musić Milanović.

Prohladno ali mirno i sunčano prijepodne mnoge je mještane tog mjesta na granici sa Šibensko-kninskom županijom izmamilo na radove oko kuće. Čim se pojavili u Lišanima, nismo ni trebali reći da nas zanima što im znači da buduća prva dama korijene vuče iz njihova mjesta,te što očekuju od nje. Što ste se došli o Sanji raspitivati u Lišane? To ste trebali pitati po Zagrebu - dočekalo nas je nekoliko mještana ispred tamošnje trgovine. Pred mikrofone ne žele, a i oni koji hoće nemaju konkretnog stava o novoj prvoj dami. Jedna gospođa nam kaže kako je o tome suzdržana, dok mladić dodaje kako očekuje da supruga budućega predsjednika pomogne kraju odakle je njezin otac. 

U zaseoku Musići, gdje je rođen i njezin otac Ive, kako ga zovu mještani, samo su dvije obiteljske kuće toga prezimena. Davno je on otišao iz sela, prisjeća se Jandrija Radaš. Otiša je nejak odavde, radija je građevinske poslove, ali se stalno doškolovava, završio za inžinjera, a ima je i svoj obrt, kaže šjor Andrija. Dodaje, kako redovito dolazi u mjesto. Zadnji put ga je sreo prije dvije godine. To je jedan jako pristojan i fin čovik. Ono što se kaže, čovik na svom mistu, zaključuje Jandrija. 

U Lišanima Sanja Musić Milanović ima i bližu rodbinu, očevu sestru i rođake, dodaje Željko Mijić. Dobro se sjeća kako je u Lišane dolazila kao djevojčica. To je bilo davnih godina, tamo negdje sedamdesetih. Sićam se da je tu dolazila kao dite, a oca joj jako dobro poznam i njezinu majku. Divni ljudi koliko ih ja poznam. Znam da njezin otac, Ive Musić, svake godine dođe tu na groblje pokojnom ocu i majki. Drago mi je da je Sanja porijeklom iz Lišana bez obzira na opciju, politiku i sve drugo, kaže nam Mijić. A hoće li u pratnji supruga - izabranog predsjednika kojom prigodom posjetiti i Lišane Ostrovičke, tek treba vidjeti.

 

Galerija
Zaseok Musići, Foto: -/-
Općina Lišane Ostrovičke, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.