Hrvatski radio

Radio Zadar

Sanjate li i vi more?

11.04.2017.

18:11

Autor: Iva Rogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Kazalištu lutaka večeras u 19 i 30 održat će se hrvatska premijera talijanskog dokumentarca "Djevojke koje sanjaju more" scenaristice Katie Bernardi. Film se dijelom snimao i u Zadarskoj županiji, u Zadru i Kukljici, što je podržao i Filmski ured Zadar.

Koproducent filma je tvrtka Restart. Film je inspirativan i dokazuje da se neki ciljevi i snovi mogu ostvariti i u starijoj životnoj dobi. 

Film je namijenjen širokoj publici, šalje jednu poruku da život ne prestaje sa starošću. Starija populacija će posebno uživati gledajući ga. Film u duljoj verziji koju ćemo prikazati i danas je krenuo u kino distribuciju po cijeloj Italiji i tu je već skupio oko 15 tisuća gledatelja. - kaže Vanja Jambrović.

Za ljeto planiramo ljetnu dalmatinsko-primorsku premijeru, dok smo za jesen planirali ući u neki oblik redovite kino distribucije. HRT film planira prikazivati u zimskom periodu, od prosinca pa nadalje. Redateljica je kroz cijelo ovo iskustvo odlučila napisati i knjigu, koju je prošle godine objavila u Italiji. - najavljuje Tibor Keser.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.