Hrvatski radio

Radio Zadar

Sastanak UO Foruma jadransko-jonskih gradova

20.04.2013.

20:12

Autor: bk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru je održan sastanak Upravnog odbora Foruma jadransko-jonskih gradova. Sastanak je između ostaloga dio priprema za prosinac 2014. godine kada će Europska unija službeno priznati Jadransko-jonsku makroregiju.

Dovest će to do bolje suradnje sadašnjih članova ove inicijative - gradova, sveučilišta i gospodarskih komora, jačeg uključenja  lokalnih zajednica te do prosperiteta na području turizma, kulture, gospodarstva, sporta i obrazovanja, rekao je glavni tajnik Foruma Michele Brisighelli. Zamjenik zadarskog gradonačelnika Darko Kasap kazao je i kako je sastanak iskorišten kako bi se predstavili projekti na području Grada Zadra.

 

Između ostaloga zatražit ćemo i svojevrsnu pomoć od članica Foruma, prvenstveno mislim na gradove Pescaru i Anconu, u traženju zajedničkoga interesa i partnera i  obnavljanju konstantne veze između Zadra i Ancone. Mislimo da je to od iznimnog značaja za gospodarstvo Grada Zadra, prvenstveno za marikulturu kao što je značajno i za Grad Anconu,  

rekao je Kasap.

 

Podsjećamo, Forum jadransko-jonskih gradova međunarodna je dobrovoljna udruga utemeljena u Anconi 1999. godine sa ciljem jačeg gospodarskog, društvenog i kulturnog povezivanja gradova na obalama  Jonskog i Jadranskog mora. Forum okuplja 50-ak obalnih gradova iz sedam zemalja uz Jadransko i Jonsko more - Italije, Albanije, Grčke, Slovenije, BiH, Crne Gore i Hrvatske. U Forumu je sedam gradova iz Hrvatske i to Split, Rijeka, Zadar, Ploče, Dubrovnik, Šibenik i Biograd na Moru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.