Hrvatski radio

Radio Zadar

Sat za planet Zemlju

24.03.2013.

06:51

Autor: HR

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 154 zemlje u svijetu sinoć su na jedan sat ugašena svjetla. U akciji "Sat za planet Zemlju" sudjelovalo je i 47 hrvatskih gradova, a rasvjeta je ugašena na dubrovačkim zidinama, Dioklecijanovoj palači, zadarskom Forumu, pulskoj Areni te na zagrebačkoj katedrali i Medvedgradu

 U akciji "Sat za planet Zemlju" sinoć,u 20 sati i 30 minuta prema lokalnom vremenu na jedan je sat ugašena rasvjeta u 154 zemlje svijeta. Sudjelovalo je više od 7 tisuća gradova, među kojima i 47 u Hrvatskoj, u kojima su trgovi i znamenitosti utonuli u mrak, kao i mnogi stanovi.


Rasvjeta je ugašena na dubrovačkim zidinama, Dioklecijanovoj palači, zadarskom Forumu, pulskoj Areni te na zagrebačkoj katedrali i Medvedgradu.
 

 To je bio doprinos akciji kojoj je glavna svrha upozoriti na štetnost klimatskih promjena i nužnost brige svakog pojedinca o trošenju prirodnih resursa, istaknula je voditeljica akcije Svjetske zaklade za prirodu u našoj zemlji Petra Boić Petrač.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.