Hrvatski radio

Radio Zadar

Savjet starijim osobama: ne puštajte nepoznate u svoje domove!

04.06.2020.

09:33

Autor: Radio Zadar

Ilustracija: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Ilustracija: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Foto: - / -

Jučer u jutarnjim satima u Ulici Borelli u Zadru nepoznata ženska osoba se lažno predstavila kao službena osoba te 81-godišnjakinju dovela u zabludu s ciljem da joj uzme novac, u čemu je i uspjela. Starija Zadranka je ostala bez nekoliko tisuća kuna. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Policija savjetuje građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, i lukavo smišljaju razloge zbog kojih bi ih trebalo pustiti, nipošto ne čine to bez prethodne provjere o kome se radi. Takve osobe se predstavljaju kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe, te samo žele iskoristiti lakovjernost potencijalnih žrtava.

Ako sumnjate na osobe koje vam se na taj način predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako bi policiji pomogli u njihovom pronalasku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.