Hrvatski radio

Radio Zadar

Saznajte sve o povijesti Kneževe palače

10.02.2019.

09:42

Autor: HRT Radio Zadar

Saznajte sve o povijesti Kneževe palače

Saznajte sve o povijesti Kneževe palače

Foto: - / -

Povodom obilježavanja druge obljetnice svečanog otvorenja Kneževe palače danas do 13 sati u edukativnoj dvorani održava se interaktivna edukativna izložba Lenta vremena Kneževe palače .

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar organizirala je radionice na kojima su učenici srednje Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar i osnovne škole Šimuna Kožičića Benje izradili lentu vremena Kneževe palače od njezina osnutka, XIII. stoljeća, do zadnje obnove sredstvima EU fondova 2017. godine. 

Na lenti vremena prikazani su najznačajniji trenuci povijesti Kneževe palače, prema izboru učenika i mentora, profesorice Katarine Markulin i Anite Lovrin. Lenta će biti nadopunjena praznim dijelom papira na koji će posjetitelji moći upisati vlastite događaje i sjećanja koja ih vezuju uz Kneževu palaču.

Brojni stanovnici Zadra imaju vlastitu priču o važnosti Kneževe palače za njihovo djetinjstvo/mladost/odraslu dob. Za građane Zadra Palača nije samo spomenička baština, već i mjesto za koje ih vežu najdublja osobna sjećanja i emocije. Svoje priče o Kneževoj palači koje datiraju još iz školskih dana pa sve do prvih iskustava koje je stekao kao kustos muzeja podijelit će s posjetiteljima Vladimir Alavanja, kustos NMZ-a u mirovini.

Druga obljetnica otvorenja Kneževe palače ujedno je i posljednji dan izložbe 18. triennale hrvatskog slikarstva Plavi salon na temu Realizma privatnosti: subjektivno u objektivnom u novom hrvatskom slikarstvu u organizaciji Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar, postavljene u prostorima Galerije umjetnina, Kneževe palače i Gradske lože.

Za sve posjetitelje u nedjelju, 10. veljače od 09 do 13h u sva tri izložbena prostora ulaz je slobodan!

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.