Hrvatski radio

Radio Zadar

Sazvana Skupština je nezakonita

31.10.2013.

13:02

Autor: N. Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Skupština Zračne luke Zadar najavljena za 4.studenog sazvana je nezakonito", kazala je na konferenciji za novinare direktorica Zračne luke Katica Pupić Bakrač. Skupština je, kaže, sazvana bez prethodnog mišljenja Ureda za upravljanje državnom imovinom i odluke Vlade.

Također je podsjetila da isplata 195 tisuća kuna bonusa nije neposluh već odluka uprave sukladna odluci Vlade koja do danas nije opozvana.

" Zbog toga neću vratiti sporni bonus. Moja smjena nije sporna, ministar Hajdaš - Dončić i Vlada na to imaju pravo, ali se pri tom treba poštivati zakon" , dodala je Pupić Bakrač.

Katica Pupić Bakrač je zbog, po njenoj ocjeni, nezakonitog smjenjivanja najavila pravne korake. Na današnjoj konferenciji za novinare zahvalila se još jednom i svojim radnicima koji su joj i ovoga puta iskazali stopostotnu podršku.

" Ja nisam u politici, politika me nikad nije zanimala. U mojih 15 godina rada u Zračnoj luci Zadar promijenila sam čini mi se 15 ministara. Nikad nisam imala problema zbog toga što nisam član neke stranke. Je li ovo politička odluka stvarno mi je teško procijeniti " navela je Pupić Bakrać procjenjujući da je riječ o političkoj smjeni iz njoj nepoznatih razloga.  

Podsjećamo, ministar Hajdaš Dončić zatražio je smjenu direktorice zbog isplaćenog bonusa u iznosu od 193 tisuće kuna. Inače, Zračna luka i ove godine ruši rekorde. Prevezeno 473 tisuće putnika, što je 28 posto više u odnosu na prošlu godinu, a Ryanairova baza povećat će se za još jedan zrakoplov.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.